welkom

Zeilen en meer

 

meer…

Als we niet onderweg zijn ligt de Groene Eenvoud ´s winters dicht bij huis of op de werf voor het noodzakelijke onderhoud. In het vaarseizoen, van 1 april tot 1 november heeft zij haar thuishaven in Dokkumer Nieuwe Zijlen van waar uit bijna alle zeiltochten starten. Soms is het schip ook beschikbaar als slaapschip of voor b&b, individueel of als groep, met de mogelijkheid te fietsen of rond te struinen in de natuurrijke omgeving van het Lauwersmeer, de Kollumerwaard en de Ezumakeeg (vogelhut), of gewoon te genieten van eenvoud en rust aan boord, van een goed boek bij de houtkachel of aan dek, van een ecologisch sapje.

Naast vogelexcursies en andere natuuractiviteiten, houden we van de combinatie van cultuur en natuur, bieden een podium aan organisch theater, muziek of tentoonstelling, en zetten in op duurzame recreatie en vakantiebeleving. En omdat we weten dat de natuur behulpzaam kan zijn in ons verlangen naar geluk, in processen van persoonlijke groei en bij psychische onevenwichtigheden, bieden we natuurcoaching, zowel aan boord van de Groene Eenvoud als op andere locaties.

 

…en zeilen

Maar de Groene Eenvoud, voorheen Zeelandia,  is een zeiltjalk en dus gebouwd om onderweg te zijn! We verzorgen zeilvakanties, één- en meerdaagse zeiltochten voor vriendengroepen, familie of personeel, met of zonder thema of buitenactiviteit. Onder agenda vindt u de georganiseerde tochten waarvoor u individueel of met anderen kunt inschrijven. Onder het kopje zeilen vindt u ook enkele ideeën voor arrangementen die in overleg georganiseerd kunnen worden.

Groene Eenvoud staat voor een leefstijl waarin eenvoud en natuur richtinggevend zijn: zuinig met energie en grondstoffen, kiezen voor groene energie en zo mogelijk zelf opwekken, kiezen ook voor ecologische producten, zowel op tafel als in woon- en leefomgeving, weinig afval produceren en veel hergebruiken, organisch afval composteren en afvalwater ter plekke zuiveren, maar vooral…genieten van de eenvoud der dingen, de schoonheid van de natuur en haar ritmes! Dat is de filosofie van waar uit we werken en onderweg zijn.

Deze website is met zorg gemaakt. We hopen dat er geen fouten of onduidelijkheden in zitten. Mocht dat toch zo zijn, dan horen we dat graag. Op iedere pagina vindt u de knop

contact

Als u daarop klikt vindt u ons contactformulier waarin u al uw opmerkingen, vragen en verzoeken kwijt kunt en waarop wij zo nodig snel reageren, per mail of per telefoon.