natuurcoaching

 

Tijdens het zeilen staat buiten bezig zijn en natuurbeleving centraal. De natuur doet ons goed, niet alleen de wind in onze haren, maar ook het uitwaaien, het meegaan in de ´flow´ helpt het hoofd leeg te maken.

De natuur helpt!

Groen en eenvoudig, dat is onze filosofie, zowel aan boord van de Groene Eenvoud, als ook in andere mogelijkheden die we bieden. De natuur speelt in ieders leven een grote rol. Soms zijn we dat een beetje vergeten, of hebben het zo druk met wat er allemaal ´moet´, dat het niet lukt er aandacht voor te hebben.
Groene Eenvoud werkt vooral buiten, in de natuur, in de tuin, gebruikmakend van wat de natuur ons brengt en laat zien. Samen met mensen die even ´buiten bedrijf´ zijn vanwege stress of burnout, met mensen in (groei)processen die een frisse wind vragen, met mensen ook die kampen met depressie of andere psychische onevenwichtigheden, én voor mensen die zo nu en dan gewoon een (groen) steuntje in de rug nodig hebben.

Onze aanpak is eenvoudig:
– zeilen met de Groene Eenvoud op Waddenzee en Lauwersmeer
– samen wandelen, kijken, zijn in de natuur
– samen werken, voelen, (bezig) zijn in de tuin
– tuintherapie
– coaching in groeiprocessen aan de hand van processen in de natuur
– workshops natuurbeleving, gezondheid en voeding
– natuurbeleving voor kinderen
– excursies voor kleine groepen volwassenen en/of kinderen

Zeilen met de Groene Eenvoud
De Groene Eenvoud is een tjalk uit 1905 die is ingericht voor het varen met (groepen) mensen. We varen bij voorkeur met kleine groepen die op het water het leven zelf ervaren: stroming, wind en golven, hoe kun je ermee samenwerken zodat je je doelen bereikt, maar ook: hoe kun je je doelen bijstellen zodat ze bereikbaar worden; recht tegen de wind in zeilen gaat nu eenmaal niet.. Het schip en de elementen laten de metaforen van het leven zien.

Wandelen, kijken, zijn in de natuur
Veel mensen gaan op zondagmiddag, veelal in gezinsverband, even een frisse neus halen. En voelen zich daarna echt lekker opgefrist en voldaan. Buiten bewegen doet ons goed! Door de week komt het er niet zo van; werk en kinderen vragen onze tijd en aandacht. Maar bewegen in de natuur helpt om het hoofd leeg te maken en de drukte even achter je te laten.
Mensen die dat moeilijk kunnen hebben baat bij iemand die meewandelt, zonder verplichte ´social talk´, iemand die je meeneemt, die maakt dat je niet alleen het bos in hoeft, die je ook dingen kan laten zien, horen, ruiken, voelen. Zo haal je meer uit je wandelingen dan alleen een frisse neus en kan je de drukte en zorg van alledag beter aan.

Werken, voelen, (bezig) zijn in de tuin
Bezig zijn in de tuin brengt de natuur dichter bij. Je ervaart de seizoenen heel intens, de kringloop van het leven, het zaaien, zien groeien, wieden en oogsten. Je merkt dat regen ook fijn kan zijn. Het laat je dingen zien, waaraan je in je dagelijks leven veelal voorbij gaat. Het fijne van zijn in ´de tuin van Groene Eenvoud´ is dat niets moet, dat je geen klus te klaren hebt, dat je rustig kunt zitten, kijken, ruiken, bezig zijn en weer weggaan, ook als niet klaar is wat je je had voorgenomen. Alles is goed.

Tuintherapie
Als het in het leven even niet loopt zoals je zou willen, als je gestresst bent of burnout, een depressie hebt of van een verslaving af wilt, ook dan kan Groene Eenvoud iets voor je betekenen. Samen met de tuintherapeut/coach ga je aan de slag met die dingen die in jouw groeiproces van belang zijn. De tuin laat je zien waar je in je leven staat, helpt je je patronen en valkuilen te herkennen en nodigt je uit dichter bij jezelf te zijn, dichter bij de natuur en daarmee dichter bij je eigen natuurlijk proces. De tuin en therapeut bieden je een natuurlijke structuur die je soms zelf even niet aan kunt brengen. 

Contact
Eigenlijk staat het hele leven in het teken van contact: met jezelf, je emoties, met je geliefden, met mens, plant en dier. Als je contact wilt over wat Groene Eenvoud voor jou kan betekenen, bel dan met Annemarie, tel.nr. 06 493 592 98. Mailen kan natuurlijk ook: contact.